Katadreuffe + Fiction at OT301

Posted on 7 mei 2010 Under Concerten 0 Comments

Future Pop Nights is een nieuw concept uit Amsterdam. Twee bandjes met daartussen een DJ die wat leuke hitjes draait, vandaag op Overtoom nummer 301. Katadreuffe trapt af. Het Amsterdamse viertal (alle bandleden zijn ook actief in andere bands) speelt met veel ritme, gecontroleerde agressie en volume. Lekker strak gespeeld, inclusief opvallende gitaarpartijen. En dat alles op een on-Nederlands goede wijze.¬†Hun EP ‘Quel Gargantua’ kun je hier trouwens downloaden.

Dan de Londense band Fiction. Dit klinkt veel vrolijker dan Katadreuffe. Ze ¬†trekken een blik frisse indiesongs open die niet snel vervelen. Vooral het nummer ‘Curiosity’ is catchy en fris. Luister hem hier. Ook de uitstraling van het stel is positief, en typisch Engels. Een bandje om nog eens te zien. Net als Katadreuffe.